Skip to main content

Projeler Van’da sergilendi

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nda 388 eser arasında seçilen 70 proje sergilenmesiyle başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Van Bölge Sergisi’nin açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ata Altay katıldı. Yapılan açılışın ardından sergilenen bütün projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan Vali Karaloğlu, çocukların yarışmaya çok özgün fikirlerle katıldığını ve bunun ötesinde kendilerine müthiş bir özgüvenlerinin olduğunu belirtti. Çocukların kendilerine olan özgüvenlerinin her şeyin ötesinde olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Bu özgüvenle çocuklarımızın gelecekte bundan çok daha güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Artık biz çocuklarımızı ezbere bir anlayıştan vazgeçirip, bilgiye ulaşma yollarını anlatmaya çalışmalıyız. Çocuklarımızın sorgulamaya ve araştırmaya yönlendirmeliyiz” dedi.

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencilerin temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji ve tarih dallarında Van, Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Şırnak illerinden toplam 388 proje içerisinde seçilen 70 eser Van Bölge Finali’nde sergilendi.

Sergide, Van ve Batman’ın 15’er, Bitlis’in 14, Siirt’in 11, Hakkari’nin 6, Şırnak’ın 5 ve Muş’un ise 4 projesi yer alıyor.

Van bölgesinde yer alan Ağrı’dan toplam 6 proje ile başvuruda bulunulduğu ancak hiçbir projenin sergilenmeye değer görülmediği bildirildi.

1 Nisan 2011 tarihine kadar yapılacak olan değerlendirmenin ardından dereceye girecek olan 14 eserin Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finalinde Van bölgeyi temsil edeceği kaydedildi. Ayrıca dereceye girecek olan eser sahiplerine düzenlenecek bir törenle ödüllerinin verileceği kaydedildi.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri